Nieuws

Het laatste nieuws rondom Greydanus

Jaap Wilman, Held van de Fryske Smaak 2012

Geplaatst op 31 augustus 2012 | door : | categorie : Nieuws

SINT JACOBIPAROCHIE – Jaap Wilman uit Engwierum is de Held van de Fryske Smaak 2012 geworden volgens de vakjury, waarbij dit jaar de aardappel centraal staat. Wilman is iemand die met passie en vol overgave met het streekproduct bezig is en de smaak voorop stelt. Het Wâldgieltsje is één van de aardappelrassen die mede dankzij hem weer op de kaart is gezet en zowel in Fryslân als daarbuiten erkenning heeft verworven. Wilman heeft ervoor gezorgd dat ’t Wâldgieltsje dan ook genomineerd is als Erkend Streekproduct. Zowel de consument als gerenommeerde restaurants prijzen de aardappel om haar smaak. De kennis en de teelt van de dit oude streekgewas blijft bestaan doordat Wilman zijn kennis heeft gedeeld en er een teelthandleiding van heeft uitgebracht. Samen met Greydanus Aardappelgroothandel uit Heerenveen, die dit streekproduct o.a. verpakt in handige kilobakjes, zorgt Wilman ervoor dat de consument weer kennis kan maken met dit unieke product.

Niet alleen weet Wilman zijn producten goed te vermarkten, ook blijft hij steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. In zijn boerderijwinkel heeft hij direct contact met de consument en 1x per maand komt er zelfs een kok een diner bereiden waar een ieder aan mee kan doen. Ondanks de hoge kwaliteit van alle 7 kandidaat-helden stak Wilman met kop en schouders boven de rest uit.

Jaap Wilman is een eigenzinnig man die alles weet op het gebied van aardappelen. En juist dat kenmerkt een pionier oftewel de Held van de Fryske Smaak ook. Vanaf nu kan er ook gestemd worden voor de landelijke Held van de Smaak. Dit kan op de website www.weekvandesmaak.nl. Er kan worden gestemd tot 28 september 20.00 uur. Naast de vakjuryprijs is er ook een publieksprijs. Stem daarom op onze Fryske Held van de Smaak, Jaap Wilman.