Nieuws

Het laatste nieuws rondom Greydanus

POWER TO THE PIEPER: OOK OP HET SPORTVELD

Geplaatst op 5 oktober 2016 | door : | categorie : Nieuws

De aardappel blijft onverminderd populair bij de Nederlander. De aardappelcampagne “Power to the Pieper” laat nu ook de sportieve kanten van de aardappel zien: veel vezels en vitaminen en relatief weinig calorieën. De nieuwe campagne bestaat onder andere uit een campagnefilm die online verspreid wordt.

KNALLEN MET DIE KRIELTJES

De nieuwe Power to the Pieper-campagne wordt gelanceerd op 5 oktober 2016. In de campagnefilm en de radiospotjes wordt kennisgemaakt met sportleraar Joost, die een wel heel unieke trainingsmethode heeft, gebaseerd op de aardappel. Met humor wordt het verhaal verteld over de gezonde eigenschappen van de aardappel en het belang van een goede voedingsbasis voor uitdagingen in de sportschool én de uitdagingen van elke dag. Ook wordt er aandacht besteed aan de eindeloze variatie van de aardappel: de aardappel is meer dan vulling voor een stamppot of AGV’tje, en kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden in ovenschotels, curry’s en salades.

VERGETEN GROENTE

Voor veel Nederlanders heeft de aardappel vooral een plekje in het hoofd als koolhydraatbron. Dit terwijl de aardappel in veel kooktradities en culturen juist als groente wordt gebruikt in de maaltijd. De aardappel bevat namelijk vitamine B1, B6, C en voedingsvezels. Ook bevat de aardappel per 100 gram minder calorieën dan rijst of pasta. De Power to the Pieper-campagne laat zien dat deze voedzame groente naast eiwitten en vetten de ideale basis is voor elk sportdieet.

POWER TO THE PIEPER-CAMPAGNE

De Power to the Pieper-campagne, geïnitieerd door de Nederlandse Aardappel Organisatie en mede mogelijk gemaakt met financiering van de Europese Unie, heeft de aardappel weer op de kaart gezet. De campagne laat zien dat de aardappel al honderden jaren ‘superfoodzaam’ is en dat je helemaal niet ingewikkeld hoeft te doen om gezond te eten. In 2016 krijgt Power to the Pieper een nieuwe impuls door de aardappel te promoten als onderdeel van een gezond sportdieet.

Power to the Pieper is een initiatief van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO). Deze campagne wordt gefinancierd met steun van de Europese Unie.