Nieuws

Het laatste nieuws rondom Greydanus

Power to the Pieper roept Wereldpieperweek uit!

Geplaatst op 25 september 2017 | door : | categorie : Nieuws

Om het internationale karakter van de pieper te vieren, roept Power to the Pieper de ‘Wereldpieperweek’ uit van 2 tot en met 7 oktober. Want: de pieper is veel wereldser en dan wij in Nederland soms denken.

Wereldse smaken voor jong en oud
Tijdens de Wereldpieperweek staat elke dag een internationaal gerecht uit een ander land centraal. Het piepjonge testpanel, onder leiding van Masterchef finalist Naresh Ramdjas, proeft en raadt uit welk land het gerecht afkomstig is. Één ding verklappen we alvast: sommige kleintjes vinden de wereldse smaken net zo lekker als patat! De filmpjes hiervan komen elke dag online via de Facebookpagina van Aardappels.nl. De recepten zijn
beschikbaar op www.aardappels.nl, zodat iedereen de piepergerechten ook thuis kan maken.

Een oer-Hollands product?
Of het nu stamppot met worst, of gebakken aardappelen met boontjes zijn: piepers voelen als een Oer-Hollandse product. Maar is dat ook zo? Nou, nee. Een reis over de wereld laat zien dat de aardappel veel veelzijdiger is. Je vindt piepers in bijna alle uithoeken van de wereld, gecombineerd met allerlei kruiden en bereid op vele wijzen. Van een tortilla in Spanje, hash browns in de Verenigde Staten, kentang blado in Indonesië, Thaise Massaman curry en natuurlijk ook Hollandse stamppot.

Proef de wereldsmaken
Feitelijk vind je in iedere keuken wel aardappels. Dat is ook niet zo gek: de aardappel heeft in de jaren dat hij bestaat een lange wereldreis gemaakt. Oorspronkelijk geboren in de Andes, zo’n 7000 jaar geleden, reist de aardappel via veroveraars en handelaren van land tot land. Elke nieuwe stop op die reis, betekent een kennismaking met nieuwe culturen, smaken, toepassing en bereiding. En dat proef je! Toch? Het Wereldpieperweek-testpanel proef en oordeelt over de wereldpiepersmaken. Elke dag proeven en raden deze kids de afkomst van één van de Wereldpierpergerechten. De hilarische films en gesprekken zijn van 2 t/m 7 oktober elke dag te zien via onze Facebookpagina.

Eigenlijk is de aardappel hét internationale bindmiddel tussen alle smaken van de wereld.Reden genoeg dus om in de Wereldpieperweek deze smaken zelf te proeven én te maken.